Navigatie

Geschiedenis

Lamkumaheerd ligt aan de rand van het dorpje Uithuizermeeden. Uithuizermeeden ofwel “Meij” genoemd door Groningers, bestaat al meer dan 650 jaar en heeft een rijke geschiedenis.

De naam Uithuizermeeden ( Meij )  komt van oorsprong van “de uiterste meeden” (weilanden) van het nabij liggende dorp Uithuizen. Een paar eeuwen terug heette het dorp Meeden en later is de naam veranderd in Uithuizermeeden. Vanaf een afstand kunt u Meij al herkennen aan de mooie witte toren van de Hervormde kerk. De oude Rensumaborg ligt in het mooie Rensumapark gelegen tussen de Oude Dijk en het dorp.

 

        

 

“Lamkumaheerd” is de naam van de boerderij en Rond het jaar 1700 woonde er de van afkomst Friese familie Lamkema en is de naam in de loop der eeuwen verandert tot Lamkuma en in de jaren '80 van de vorige eeuw is de boerderij naar deze familie vernoemd. De boerderij is verbouwd in 1855 en vanaf die tijd woont de familie Scholtens er en zijn wij de 5e generatie op het bedrijf. Het is steeds van vader op zoon gegaan. Wij verbouwen allerlei produkten op ons bedrijf zoals gerst, tarwe, pootaardappelen en suikerbieten. 

Het naast gelegen kanaaltje het “Meistermoar" is een oude wadgeul wat vroeger is ontstaan toen hier de zee hier was en geulen vormde.

Een aantal jaren geleden heeft de gemeente Eemsmond fietspaden aangelegd in onze omgeving en 1 daarvan loopt achter onze boerderij. Dit is een mooie start om een mooi fiets-wandeltocht te beginnen langs prachtige landerijen en dorpjes. Van hieruit kan men alle kanten op.

Ons dorp ligt ongeveer 7 km van de Waddenzee en is prima op de fiets te bereiken. Er gaat niets boven de schoonheid van het Dijk en het Wad. De rust, ruimte en het eindeloze uitzicht. Op de dijk kunt u genieten van intense rust, de vogels en de mooiste vergezichten over het wad. De zonsondergangen zijn bijzonder prachtig. In de maanden april en mei kunt u al wandelend of op de fiets genieten van de koolzaadvelden. Vanaf de dijk kunt u Borkum, Rottum en Rottummerplaat zien liggen. U kunt natuurlijk altijd eens via een organisatie een wadlooptocht gaan maken op het Wad. Dan beleeft u pas echt wat het Wad is!

 

        

 

 

Boerderijfair 7 juli : 11-17 uur

Ook hebben we een leuke springkussen voor de kinderen 

 

Reserveren

Wilt u een reserveringsaanvraag indienen dan kan dit door een email te sturen naar lamkumaheerd@gmail.com  

Vermeldt duidelijk in de mail :

-uw naam, adres en telefoonnummer en emailadres

-datum van aankomst en van vertrek

- het aantal personen

- met of zonder ontbijt

Wilt u gelijk weten of een datum en kamer beschikbaar is dan kunt u ons het beste bellen op 06-36031824 

Gastenboek

 • 16-09-2017 - 2 weken geleden hebben 4 heerlijke dagen doorgebracht bij jullie...  lees meer
 • 24-01-2017 - G. Broersma, juli 2016
  Positieve ervaringen
  Rust, ruimte en een prachtig weids...  lees meer
 • 24-01-2017 - N.Witjes, juni 2016
  Positieve ervaringen
  Erg genoten afgelopen weekend in Noord-Groningen! Prima...  lees meer
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2017 - 2018 B & B Lamkumaheerd | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel